top of page

Kirjeitä keskeneräisyydestä 2

Päivitetty: 23. heinäk. 2022


Kirje 2


Rakas ystäväni, en tunne sinua, mutta kirjoitan tämän sinulle. Aloitetaan vaikka tästä hetkestä. Tämä hetki on englanniksi present. Se tarkoittaa myös lahjaa. Ja lahja se onkin, se sisältää kaiken tarvittavan. Muista kaikkea et voi saada, mutta tärkeimmät voit. Tässä hetkessä sinulla on avaamaton lahja, jonka kääreitä avaat ja jonka sisällön pian paljastat aina uudestaan ja uudestaan. Tämä lahja on ihmeellinen. Se on mysteeri, jota emme voi ymmärtää. Siinä piileekin elämän kauneus, kaiken kattavana. Asiat yhdistyvät toisiinsa mystisellä tavalla. Ne on vain pistettävä merkille, kuten liikennemerkit. On avattava silmänsä. Totuutta ei tarvitse pelätä, vaikka matka siihen pelottaa. Totuus ei satu, vaikka asiat jotka ovat esteenä voivat sattua, kun matkaat totuuteen. Jos elämässäsi on kärsimystä, muista että yhdessä toisten voit lieventää sitä. Voit myös lieventää kärsimystä kohdistamalla myötätuntoa itseesi. Halaa itseäsi, anna itsellesi voimaa lauseilla ja sanoilla. Voisin mainita jonkun sanan tunteista. Muista että sinulla on tunteet, mutta et ole yhtä kuin tunteesi. Tämä lieventää kärsimystäsi. Sinua ei voi loukata, mutta tunteita voi, kuten englannissa sanotaan; you hurt my feelings. Sinulla on sielusi, sillä on muotonsa ihmisessä. Sielu vaeltaa, liikkuu.

Anna sen vaeltaa, ja kun kohtaat sen, kohtaa se kiitoksella.


Muista. Ájattelisin, että ei ole kuin yksi asia, se on rakkaus. Äärettömyys, kaikkeus. Pelko syntyy siitä, kun rakkaudesta ajautuu erilleen. Mietin joskus ihmisten tekoja, Hirmuteot ovat mahdollistuneet kenties siksi, koska ihmiset ovat olleet erillään rakkaudesta,

he ovat pelänneet uskontonsa, maineensa, kunniansa, kansansa puolesta, vaikka nämä

ovat vain leimoja, kuvitteellisia asioita. Toisaalta ovathan suomalaisetkin puolustaneet omaa maataan. Mutta ehkä ymmärrät mitä tarkoitan leimoilla. Tämä on vaikea aihe käsiteltäväksi.

Tässä kaikki tällä erää.


- Joonas167 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Hei! Oletko kiinnostunut runoudesta. Tutustu uuteen runokirjaani Kauneuden Kosketus. www.keskenerainen.com

bottom of page